Zet je team op 1 – PRACTICE WHAT YOU PREACH

Eerder wilde ik al een aantal blogs met jullie delen over teamcoachen. Echter ik moest mezelf even tot de orde roepen; PRACTICE WHAT YOU PREACH! En mijn eigen team op 1 zetten. Ik ben namelijk op 28-1-2019 moeder geworden van onze prachtige dochter Julie Robin!

In de weken voor haar komst, moest ik er al aan toegeven dat ik mijn energie moest richten op mijn eigen welzijn en het welzijn van de kleine meid in mijn buik. Want ik kan pas een goede teamcoach zijn en mijn bedrijf runnen, wanneer het met mij en mijn eigen team goed gaat. Dit betekende goed naar mijn lijf luisteren, mijn eten, slaap en activiteiten hierop aanpassen en alles in gereedheid brengen voor de komst van Julie.

 

“The only consistency in life is change”
Een hele verandering want ‘ons team’ ging ineens van 2 naar 3 mensen en mijn wereld stond letterlijk op z’n kop. Ik had me daar wel op ingesteld, maar zoals alles in het leven, gaat niets zoals gepland.

Toen Julie was geboren bleek ze een bacteriële infectie te hebben en moesten we een weekje in het ziekenhuis blijven. Al mijn ideeën van hoe het zou lopen en al mijn mooie voorbereidingen konden zo het raam uit! En op zo’n moment moet je varen op je intuïtie, je levenservaring en al je energie geven aan dat wat aandacht nodig heeft. Ik moest acteren en interveniëren in het hier en nu. Mooi, pittig en erg leerzaam, dat kan ik je verzekeren.

 

Verlangen om andere teams te helpen zichzelf op 1 te zetten
De afgelopen weken heb ik dan ook 24/7 aandacht aan mijn partner en kleine meid gegeven. Maar goed voor mijn team zorgen betekent ook, dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Inmiddels is Julie 2 maanden oud en beginnen we een beetje te settelen. Wat betekent dat het bij mij ook weer begint te kriebelen om met teams aan de slag te gaan.

Nee wees gerust, mijn team staat ook de rest van mijn verlof op 1 en ook daarna zal ik goed voor mijn team blijven zorgen. Maar goed voor mezelf zorgen betekent ook dat ik mijn talent kan benutten. Dat ik kan doen waar ik energie van krijg en waar ik van voel dat dat mij ‘te doen staat’. Naast het moederschap is dat het coachen van teams. Het zorgen dat teams optimaal kunnen functioneren en dat teamleden en hun talenten goed tot hun recht komen.

 

Binnenkort samen met jouw team aan de slag
Ik kijk er dan ook naar uit om vanaf mei weer lekker aan de slag te gaan! Om teamcoachings-trajecten te starten, waarbij ik het team begeleid bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van talent, om zo het beste uit het team te halen. Daarbij kijk ik naar wat het team nodig heeft om dit voor elkaar te krijgen en geef ik handvatten om dit te bereiken.

Wil je meer weten over mijn visie op teamcoaching en waarom ik dit zo belangrijk vind? Houd dan mijn pagina in de gaten! Ik vertel jullie er graag meer over!

Wil jij je team op 1 zetten? En ben je bereid te kijken naar wat er nodig is om jouw team te laten vlammen? Neem dan contact met me op, dan bespreken we samen wat er voor jouw team nodig is.

 

Imke Bertrams
Trainer en Teamcoach
Buro Ooit – Ontdekken, ontwikkelen en Inzetten van Talent