Hoe passend is de naam Ooit?!

Hoe passend is de naam Ooit?!

Wie had gedacht dat de naam van mijn bedrijf, zo passend zou zijn voor de start ervan?

Begin januari 2018 heb ik Buro Ooit, opgericht. Een training en coaching bureau dat individuen en teams helpt op het gebied van talentontwikkeling, persoonlijke groei en samenwerking. Ik had een goed plan uitgewerkt; ik zou nog 3 maanden, parttime werken voor mijn werkgever en tegelijkertijd mijn eigen bedrijf vorm gaan geven. En 1 april zou ik dan helemaal zelfstandig aan de slag gaan.

Echter op 30 Januari raakte ik betrokken bij een kopstaartbotsing op de A1. Dat was behoorlijk schrikken, maar in eerste instantie dacht ik er goed vanaf te zijn gekomen. Ik had spierpijn, een gekneusde neus en bovenkaak, maar verder leek het mee te vallen.

Helaas, niks was minder waar! Ik kon nauwelijks prikkels aan (een uurtje dansvoorstelling bleek een heuse hel en een bezoekje aan familie een hele opgave) en na vier weken rust, werd dit nog niet veel beter. De spierpijn en de pijn in mijn neus en kaak trokken langzaam weg, maar ik was nog steeds super moe, kon weinig prikkels verdragen en was totaal niet in staat om te werken. Na een uurtje achter mijn laptop kon ik uren slapen. Een kopje koffie drinken in de stad met een goede vriend, was haast ondoenlijk. Conclusie: waarschijnlijk toch een hersenschudding.

Wat een shitzooi….. want ja…. Buro Ooit……
Daarmee start ik………………uhm…. ……… Ooit…..?!

Negen weken verder begon ik te merken dat het stapje voor stapje een stukje beter ging (één stap naar voren en twee terug… twee naar voren en weer één terug….). Ik was nog niet in staat hele dagen te werken, maar ik merkte dat mijn energie langzaam terug begon te keren en ik me iets langer op iets kon focussen. Echter ik was nog niet de oude. Conclusie: waarschijnlijk toch een whiplash.

Ik werd doorverwezen naar dr. Keizer in Lelystad, een expert op het gebied van whiplash klachten. Expert……, zeg maar gerust wonder dokter. Na mijn eerste bezoek ging ik al met sprongen vooruit en na drie bezoeken voelde ik mij als herboren.

Mijn herstel kwam nog steeds op de eerste plaats, maar ik wilde niet alleen maar bezig zijn met mijn herstel. Ik wilde me richten op mijn ontwikkeling als trainer en coach. Vol enthousiasme heb ik me ingeschreven voor de online opleiding Leer Teamcoachen van Floor Daver en ben meteen aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik de opleiding er voor een groot deel opzitten en ben ik net terug van een weekje Ibiza waar ik het offline gedeelte van de opleiding heb gevolgd. En damn… wat was dit leerzaam! Ik heb veel nieuwe technieken en theorieën opgedaan en vooral veel praktijk situaties geoefend, feedback gekregen en van anderen mogen leren. Tijdens deze onvergetelijke week op Ibiza heb ik vooral veel bevestiging gekregen dat ik op de juiste weg zit; dat dit is wat ik moet gaan doen.

Ooit staat voor het Ontdekken, Ontwikkelen en Inzetten van Talent, maar de letterlijke betekenis van het woord ooit is “op een goed moment in de tijd” en dat moment is aangebroken!

OOIT = NU !!